PERSBERICHT

Zoom-In is opgericht in 2010 door Rashmideva Veldhuizen.

Rashmideva 2017 0610Oorspronkelijk bedoeld voor de Zutphense Zuidwijken, gesteund met subsidie van het wijkteam.
De doelstelling was, en is nog steeds, een platform bieden aan amateurfotografen, om gezamenlijk kennis en ervaring te delen. Deze formule blijkt succesvol. Momenteel telt de club al 55 leden.

Zoom-In exposeert altijd (in wisselende collecties), in hun clubhonk “de Uitwijk”.
Gemiddeld één keer per 6 weken hebben we een excursie. En elke 1e dinsdagavond van de maand hebben we een clubavond met een doe-activiteit en een foto- en techniekbespreking.
TIP: lees meer over Zoom-in onder de tab  'Welkom! '

 

 

 

Op vrijdag 14 juli start de expositie 'World Press Photo' . Deze expositie stopt op 06 augustus.
Fotoclub Zoom-in  is gevraagd om in dat kader, een eigen unieke en  bijzondere  foto-expositie te verzorgen met als thema   
“Een Andere Kijk Op Zutphen”   Wij geven u dus ruim de tijd om deze unieke expositie te gaan bezichtigen!

Onze expositie start tegelijk met de opening van de vernieuwde bibliotheek op 01 juli en duurt tot eind september.
Onze  ‘Andere Kijk Op Zutphen’  toont  een grote variatie aan bekende plekjes en onderwerpen in onze stad die vaak gefotografeerd worden, maar die nu van uit een heel verrassend perspectief zijn vastgelegd!  Dat is een grote uitdaging: van iets gangbaars iets exclusiefs te maken.

Alle geexposeerde foto’s zijn o.a op een groot scherm van de VVV te zien, op facebook èn komen in het informatie boekje over World Press Photo.
Wij hebben 23 enthousiaste leden gevonden die in 22 winkels in de binnenstad hun  “andere kijk” willen delen met het publiek, met U!
Een mooie kans om aandacht te geven aan onze prachtige hobby !

Doe mee!
U maakt kans om een  prachtige prijs ter waarde van € 300,-  te winnen wanneer u meedoet aan de vraag hoeveel foto's er in totaal zijn geexposeerd in de deelnemende winkels!
Stuur uw opgave naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Uit alle inzendingen zal een prijswinnaar worden getrokken. De prijs wordt aangeboden door Lijstenmaker Vogel en onze fotoclub Zoom-in.

U kunt alvast een kijkje nemen in de etalage van Lijstenmaker Vogel .  (Adres: Polsbroekpassage 42 Zutphen )
Een routeboekje kunt u gratis op halen bij de VVV.  

 

Een aantal deelnemers stellen zich graag aan u voor:

 

ALEXANDER HETTEMA

Alexander Hettema (1974) geboren te Buenos Aires is de oudste zoon uit een gezin van vier kinderen. Zijn vader was werkzaam als in-bedrijfname ingenieur bij een internationaal bedrijf, waardoor hij als kind over de gehele wereld heeft gewoond. Hierdoor heeft hij een unieke kijk gekregen en ziet de schoonheid waar anderen snel overheen kijken. Vanaf zijn vierde levensjaar is hij al in het bezit van een fotocamera en deze is sindsdien een trouwe reisgenoot

In zijn jeugd kwam hij met zijn ouderlijk gezin eens per week in de grote stad Zutphen om boodschappen te doen. Hij vond het altijd geweldig om dan van ijzeren luik naar ijzeren luik te springen, die ingang gaven naar de kelders. Heel af en toe stond een luik open en was hij gefascineerd over wat er ondergronds te zien zou zijn. Inmiddels zijn de meeste van deze luiken verdwenen, maar de fascinatie voor de pracht en het mysterie dat ondergronds te vinden is, is blijven bestaan.

In 2006 begon deze passie serieuze vormen aan te nemen, toen hij zijn eerste digitale spiegelreflex camera aanschafte. Tijdens de opleiding fotografische vormgeving is hij begonnen met zijn eigen fotostudio. Met veel plezier fotografeerde hij het vrouwelijke naakte schoon. Hierbij maakte hij gebruik van de natuurlijke lijnen, die benadrukt werden door het licht. In 2013 besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en richtte zich op locatie fotografie. Zijn kennis over licht en lijnen, speelde hierbij een belangrijke rol en al snel had hij een onderwerp gevonden dat zijn passie aansprak. Geïntrigeerd door het verleden begon hij oude leegstaande en in verval geraakte gebouwen te fotograferen. Momenteel werkt hij in opdracht van bouwbedrijven en gemeenten die zich bezighouden met renovatie van dergelijke locaties.

Om inwoners van Zutphen en bezoekers aan de stad een andere kijk op Zutphen te bieden, heeft hij de kelders in de historische binnenstad gefotografeerd. Met deze serie wil hij de verborgen rijkdom van deze stad laten zien. Als kind vroeg hij zich af welke verborgen schatten er ondergronds te vinden waren. Als fotograaf heeft hij deze in beeld gebracht.

Van 01-07-2017 tot en met 22-09-2017 zijn de kelders te bewonderen tijdens de expositie ‘Underground in Zutphen”, bij ambachtscentrum de “Driekant” en filmhuis “Luxor”.


ANS KOLKMAN
Ans Kolkman
Leeftijd 62 jaar  Hobby fotograaf.
Woonplaats: Eefde.

4 jaar geleden kwam ik in gesprek met een fotograaf op het circuit in Assen, en ben ik besmet geraakt met het virus “digitale” fotografie.  Doordat ik wat meer vrije tijd kreeg heb ik mij in November 2016 aangesloten bij de fotoclub om wat meer kennis te vergaren, en de kneepjes van het vak nog moest leren.  Sindsdien ben ik echt besmet geraakt met een virus wat volgens mij niet te genezen is.

Wat vind ik leuk in de fotografie?
Ik vind bijna alle stijlen van fotografie interessant of het nu Landschapsfotografie, Urbex, Architectuur, Sport of Macro is. Je kunt mij op de gekste plekken tegen komen.  Maar een van mijn favoriete plekken is toch wel Zutphen!
Zutphen leent zich bijzonder goed om mooie plaatje te kunnen schieten.

 
Hartelijke Groet,
Ans.

 

ANNEMIEK LANGELAAR    
ANNEMIEK LANGELAAR

Leeftijd: 69 jaar  
Woonplaats: Lochem

Heel jong kwam ik met fotografie in aanraking. Het was mijn vader’s hobby na de oorlog, hij fotografeerde veel (zwart/ wit) en had een eigen doka. Later ging hij over op het maken van dia’s en kwamen er vele avonden met slaapverwekkende vertoningen.

Rond mijn 12e had ik een eigen cameraatje (Agfa Click), en jaren later kocht ik mijn eerste (analoge) spiegelreflexcamera met 2 lenzen. Vooral voor vakantie- en familiefoto's. Maar wat een gewicht en wat voelde ik mij toerist met zo’n grote camera. Maar het bleek ook een misvatting dat de foto’s mooier zouden worden met een duurdere camera. Dus camera in de kast.

Na mijn pensioen zijn we verhuisd naar Lochem en wilde ik me toch meer verdiepen in de fotografie. Ik heb toen diverse workshops gevolgd en een systeemcamera gekocht. Ook ben ik vorig jaar lid geworden van Zoom-in om veel te leren, te doen en uit te wisselen. Omdat de systeemcamera ondanks het kleine formaat en lichtgewicht toch voor mij wat beperkingen had, heb ik sinds enkele maanden een digitale spiegelreflexcamera en een fijn statief. Wat ik wel heb geleerd is: als je iets op een bepaalde manier wil uitbeelden heb je materiaalkennis nodig.

Er is zoveel mogelijk op fotografie-gebied, daarom ben ik nog aan het uitvinden wat mij het meeste aanspreekt: tot nu toe gaat mijn voorkeur uit naar natuurfotografie: landschap-, vogel-, macrofotografie, maar ook architectuurfotografie spreekt mij aan. Portretfotografie heeft niet zo mijn voorkeur.

Mijn thema voor de expositie ‘ een andere kijk op Zutphen’ is: “Verval”. Er is al zoveel moois te zien in Zutphen dat ik dit als ‘andere kijk’ wel durfde te laten zien.

 DICK WESTERVELD 
Leeftijd: 57 jaar
Dick Westerveld 6452 Custom

Op mijn vijftiende jaar kreeg ik mijn eerste camera voor een fietsvakantie in Denemarken.
Na drie dagen viel de camera en reed er iemand er overheen, waardoor het aantal Deense foto’s beperkt is gebleven tot twaalf.

Ondanks deze “tegenslag” de hobby niet opgegeven. Ik maakte m.n. dia’s van de vakanties omdat het veel goedkoper was.
Aan de dia-avonden bij ons thuis, bewaar ik warme herinneringen.

Door de opkomst van de video ben is het fotograferen op de achtergrond geraakt. Tot een jaar of zes geleden.
Begonnen met een kleine digitale Olympus camera, ging ik al gauw over op spiegelreflexcamera van Canon en heb deze met een aantal lenzen uitgebreid.

Ik ben lid geworden van Zoom- in waar ik veel leer van mede hobbyisten. Ik heb nog geen foto’s op een website gezet, omdat ik daar voor mijn gevoel nog niet aan toe ben.

Dit is een van de eerste keren dat ik exposeer en vindt het best wel spannend. Gelukkig krijg ik goede adviezen en heb ik daarom de stap genomen om aan de expositie mee te doen.

 

ELS VAN DEN BOSCH

Tijdens het analoge tijdperk ben ik begonnen met fotograferen, inclusief een donkere kamer in de flat waarin ik toendertijd woonde. Opgeslokt door mijn werk kwam deze prachtige hobby in het slop. Vijf jaar geleden -vlak voor mijn pensionering- heb ik de draad weer opgepakt; aanvankelijk met een compactcamera, maar sinds enige tijd ben ik in het bezit van een systeemcamera, waarmee ik van alles fotografeer. Van macro, tot landschap tot urbex; alleen portretfotografie ligt mij niet zo.
Een geliefde plek om naar toe te gaan is de vlindertuin in Zutphen en de moestuin van het Hackfort.

Als thema voor deze tentoonstelling hen ik gekozen: “Zutphen op klomphoogte”.
Ik hoop dat ik met mijn foto’s u een verrassende kijk op Zutphen kan bieden.

 

FRED KERVEL
Fred Kervel 1

66 jaar, woonplaats Zutphen

Begon met fotograferen op z'n 15de.Met een drang op van alles vast te leggen .
Of het nu in de natuur is of elders, en altijd met veel plezier.

 


GER WELMERS

Ger Welmers bloem
Woonplaats: Zutphen

Een jaar of vijf ben ik bezig met fotografie, een erg leuke hobby met veel mogelijkheden.
Door deze hobby leer je heel anders te kijken naar onderwerpen, ik zie nu dingen waar ik in het verleden aan voorbij liep.
Een echte voorkeur heb ik niet alhoewel ik macro fotografie wel heel erg leuk vind maar ook andere diversiteiten vind ik boeiend.

Het is een leuke uitdaging om allerlei technieken te proberen omdat alles een eigen aanpak heeft.
In Zutphen en omgeving zijn veel mogelijkheden om deze heerlijke hobby uit te oefenen.

Ik ga vaak alleen op pad maar ook samen met foto vrienden.

Groet, Ger Welmers.

 


HÉLÈNE DE FREMERY
Helene dw Fremery 8830

Op mijn 10e kreeg ik mijn eerste fotografie ervaring met een “klik klak doos” van Kodak. Mijn vader zag dat ik aanleg had en beloonde mij met een klein beeld camera Rollei B35, compleet met belichtings meter. Voornamelijk met zwart-wit groot gebracht, inclusief het experimenteren met diverse filters. Mijn belangstelling als kind lag bij paarden en motor sport.

In 1981 heb ik een heus Foto Jaarboek gemaakt, iedere dag was mijn Rollei altijd in de buurt.

In de loop der jaren is mijn belangstelling uitgebreid met architectuur, macro fotografie, nacht opnames van vlinders en mensen op festivals. Bij de diverse sporten probeer ik de spirit achter de sport te benaderen. Een andere blik op de weg. Enkele van deze albums zijn te vinden op mijn Facebook pagina “Quadball”.

 

JOLA SCHUTTE
Jola Schutte

Leeftijd: 35 jaar  
Woonplaats: Zutphen

Als klein meisje trok ik er al op uit om met de (analoge) camera foto's te maken. Ik kreeg uiteindelijk een compact camera en heb deze met veel plezier gebruikt. Ruim 10 jaar geleden hebben we een digitale spiegelreflexcamera gekocht.

Door drukte de afgelopen jaren is het foto's maken een beetje op de achtergrond geraakt.
Inmiddels ben ik getrouwd en trotse mama van 3 prachtige kinderen (2011, 2014, 2017).
Genoeg mooie momenten om vast te kunnen leggen. Dus heb ik pas geleden camera weer tevoorschijn gehaald.

Bij fotograferen let ik graag op patronen, compositie en details. Graag zie ik dingen net iets anders en leg dat vast.
Maar omdat ik de cameratechniek nog niet volledig beheers, ervaar ik het als een gemis niet alles uit de camera te kunnen halen wat er allemaal mee mogelijk mee is. Ik wil meer kunnen 'spelen' met het beeld.

Vorig jaar zijn wij in Zutphen komen wonen. Via onze buurman, Fred Kervel, kwam ik een paar maanden geleden terecht bij de Fotoclub Zoom-In. Ik wil heel graag mijn technische vaardigheden verder gaan ontwikkelen om zo betere foto's te gaan maken.
Via onder andere de (techniek) avonden van Zoom-In hoop ik deze kennis een beetje op te schroeven. Behalve kennis opdoen vind ik het fijn om mijn enthousiasme over fotografie en beelden te delen en van ervaringen van anderen te leren.'

 
JOS BÖHMER

Jos Bohmer CustomLeeftijd: 56 jaar
Woonplaats: Zutphen

Fotograaf  website:  josfotos.nl
Sinds het digitale tijdperk is aangebroken ben ik mij gaan verdiepen in deze prachtige hobby. Het begon 20 jaar geleden met mijn eerste compact camera, maar inmiddels is dit uitgegroeid naar een rugzak vol apparatuur.

Ik fotografeer eigenlijk alles, want elk onderdeel heeft zijn eigen technieken. Of het nu gaat om landschappen, architectuur, Zutphense activiteiten, of macro opnames, ik vind het allemaal even interessant.
Zo ben ik ook veel in Zutphen te vinden, omdat Zutphen veel moois te bieden heeft voor de fotograaf, zowel overdag, maar ook wanneer de avond gevallen is veranderd Zutphen in een betoverende stad. Zutphen bruist van het leven, en ontwikkelingen niet te vergeten.

Een klein gedeelte van mijn portfolio is te vinden op josfotos.nl
Hij wordt regelmatig aangevuld met nieuwe foto’s, en dat kan variëren van activiteiten tot macro opnames.
Kom gezellig een kijkje op mijn website nemen,en altijd leuk als je een berichtje achter laat.

Met vriendelijke groet,
Jos Böhmer


MARGO MARNETTE 
Margo Marnette 1
Leeftijd: 60 jaar
Woonplaats: Zutphen

Toen ik jong was fotografeerde ik al met het kodak-boxje van mijn vader. Later kreeg ik zelf een fototoestel en gebruikte ik de douche als donkere kamer. Ik was vooral dol op het fotograferen van structuren. Zowel in de natuur als op straat. Nu zijn daar wel meer onderwerpen bijgekomen, zoals o.a. architectuur, macro-fotografie, urbex, weerspiegelingen.

Het leuke aan fotografie vind ik, dat je met hele andere ogen naar de dingen om je heen gaat kijken. Weer heel anders dan bij mijn andere creatieve hobby’s.

Met vriendelijke groet,
Margo Marnette.

 

MICHEL NOLSEN

Michel Nolsen winfoto Custom

Mijn naam is Michel Nolsen, fotografie is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Als kleurenblinde fotograaf werk ik toch graag met de wat hardere kleuren. Kleurenblind wil overigens niet zeggen dat ik geen kleuren zie, ik zie ze alleen anders dan normaal.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken heb ik 5 jaar geleden een digitale spiegelreflex camera gekregen van mijn vrouw. Na wat foto’s gemaakt te hebben is de camera eigenlijk een beetje in de kast belandt. Na het lezen van een artikel in Chip foto/video heb ik het ding toch maar eens uit de kast gehaald om te kijken of ik er wat wijs uit kon worden. Ondertussen zijn we een aantal jaren verder, en ben ik er nog steeds niet uit wat ik nu het leukste vind om te fotograferen dus noem ik me maar allround. 

Van oorsprong kom ik uit Eerbeek. In mijn schooltijd fietste ik dagelijks heen en weer en is voor mij de fascinatie ontstaan voor de mooi skyline van Zutphen met de mooie torens. Tijdens de vele tochten met groepjes fotografen door Zutphen heb ik steeds meer mogen ontdekken van de mooie binnenstad met zijn vele verborgen hoekjes.’  Ik heb dan ook gekozen voor het thema: de Hofjes van Zutphen.

met groet,
Michel.


NATHALIE DULLER

Leeftijd 46 jaar
Woonplaats Zutphen

Hallo mijn naam is Nathalie,
Ik ben  getrouwd en heb 2 grote zoons.

Ik een beginnend hobby fotograaf die de camera nog aan het ontdekken is, en elke dag weer nieuwe dingen leer wat er allemaal mogelijk is.  Ik heb geen voorkeur, ik fotografeer mooie dingen die op mijn pad komen en probeer het allemaal zo mooi mogelijk vast te leggen.
Met mijn fotografie kan ik mezelf heerlijk uitleven!

Verder heb ik nog andere hobby’s:
ik bak ook met veel passie thema taarten en maak ik dames blij met mooie acryl nagels.

Groetjes Nathalie

 
PAUL COLLOMBON
Paul Colombon 1
Leeftijd: 52 jaar
Woonplaats: Zutphen

Vanaf mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in fotografie. In de afgelopen jaren ben ik meer en minder bezig geweest met het maken van foto’s, maar altijd in de hobbysfeer. De laatste jaren heb ik meer de behoefte te krijgen om met fotografie aan de slag te gaan, waarbij vooral het ontwikkelen van mijn fotografisch oog voor mij een uitdaging is, maar ook het ontwikkelen van kennis van fotografie technieken en het gebruik van software hulpmiddelen bieden mooie uitdagingen.

Ik vind veel vormen van fotografie mooi, maar ik heb een speciale voorkeur voor natuur fotografie, techniek (statisch en dynamisch) en muziek.

Met vriendelijke groet,
Paul Collombon

 

PAUL PLOEGMAN

Paul Ploegman 1
Leeftijd:              62 jaar
Woonplaats:      Zutphen

Paul Ploegman woont sinds 1976 in Zutphen. Hij is in 1955 geboren in Zwolle en is met zijn verhuizing de Hanze trouw gebleven. ”Zijn” Hanzestad Zutphen is ook een geliefd thema in zijn fotografie. Al op de lagere school was hij met fotografie bezig. Hij beoefent deze hobby met passie en laat geen kans voorbij gaan om op zijn eigen manier de omgeving te fotograferen.

Naast de praktijk heeft hij diverse cursussen gevolgd, maar vooral veel door zelfstudie geleerd. Fotografie is een hobby die je beter leert kijken. Kleurenspel, portret, theater, architectuur, natuur, macro, interieur en product en HDR. Een hobby met passie, ‘zien, kijken, fotograferen’.

Van analoog en donkere kamer nu (bijna vanzelfsprekend) bezig met digitale fotografie. Tegenwoordig is hij in het gelukkige bezit van een fullframe camera met een range aan lenzen die passen bij de vele onderwerpen die hij graag fotografeert.

De uitdaging in ‘Een andere KijkopZutphen’ kon hij niet aan zich voorbij laten.
Zijn interesse in de historie van stad heeft er toe geleid, dat hij een website heeft gewijd aan ‘zijn’ stad Zutphen. Als u deze wilt bekijken: www.kijkopzutphen.nl

De uitdaging voor hem heeft hij gezocht in het thema ‘Change of Times’.
Er zijn volop mooie foto’s van Zutphen maar Paul Ploegman wilde historie en heden in elkaar laten overlopen. Door als basis een oude ansichtkaart te gebruiken en deze te combineren met een hedendaagse foto, gemaakt op de plek waar ooit de fotograaf van de ansichtkaart stond, wil hij laten zien dat er veel onveranderd is in de bebouwing van de stad. Wel zijn uiteraard de mensen, de kleding en reclame-uitingen gemoderniseerd. Door een ‘schilderssausje’ over de collages te leggen moeten zijn foto’s als neo-klassieke schilderijen overkomen.

Meer foto’s op zijn websites: www.kijkopzutphen.nl  en   www.ploegmanfotografie.eu

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

STEFAN  VAN DOOREMOLEN
Stefan Shoots 1
Leeftijd: 55 jaar
Woonplaats: Zutphen
Website   www.stefanshoots.nl

Ik ben begonnen met fotograferen op mijn 12e met een Ricoh camera in de tijd dat je zuinig moest zijn met afdrukken! Inmiddels geeft het digitale tijdperk mij de ruimte om het leven zoals het zich aan mij presenteert op diverse manieren te fotograferen!
Ik heb een brede interesse wat betreft onderwerpen. Wel ben ik altijd op zoek naar een sprekende compositie.

Een impressie van wat ik leuk vind staat op mijn website.
In mijn portfolio tref je foto's van Urbex, stadsfotografie, evenementen, landschappen en andere onderwerpen aan.

Kijk eens rond en leuk als je een berichtje achterlaat.


Met vriendelijke groet,
Stefan van Dooremolen